Tači: Korekcija granica sa Srbijom do sledećeg proleća

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Korekcija granica sa Srbijom do sledećeg proleća

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da veruje da će do sledećeg proleća biti postignut sporazum sa Srbijom, koji će uključivati korekciju granica.

U intervjuu francuskoj televiziji "France 24", Tači je rekao da promena granica nije ideja koju on želi da predstavi, nego je posle dosadašnjih pregovora to jedino mudro rešenje za stabilnost, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, sporazum treba da sadrži i priznanje Kosova i članstvo u Ujedinjenim nacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
On je rekao da njegova ideja o korekciji granica između Beograda i Prištine, ako ne bi podrazumevala postizanje konačnog sporazuma uz uzajamno priznanje i članstvo Kosova u UN, zapravo izaziva druge rizike od podele Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.