Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Korekcija granica predstavlja korekciju nepravde nanete Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da korekcija granice za koju se zalaže "ne predstavlja podelu Kosova već korekciju nepravde koja je naneta Kosovu".

"Korekcija granica ne znači podelu Kosova, nećemo imati Republiku Srpsku unutar Kosova. Nikada sa Srbijom nećemo razgovarati o jezeru Gazivode. Ima glasova da korekcija granica znači otvaranje novog sukoba. U suštini je suprotno, korekcija granica podrazumeva korekciju jedne nepravde", kazao je Tači u Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na sastanku s predstavnicima civilnog društva.

On je rekao da je cilj Prištine da kroz dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom obezbedi priznanje od Srbije i učlanjenje u UN i druge međunarodne organizacije.

"Ako izgubimo ovu priliku i čekamo izbore u EU koji se održavaju sledećeg maja, dolazimo u opasnost da pitanje Kosova bude nisko u planu EU. Kasnićemo u procesu učlanjenja u EU i NATO, zato tražimo dinamizaciju procesa", kazao je Tači.

Navodeći da je "vrlo teško, skoro nemoguće" da se postigne sporazum sa Srbijom, kosovski predsednik je dodao da "ipak vidi svetlo na kraju tunela".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Haradinaj: Ovlašćenja predsednika Kosova jasna, granice nisu u Tačijevoj nadležnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su ovlašćenja predsednika Kosova jasna i da teritorija i granica Kosova nisu u njegovoj nadležnosti..."Predsednik Kosova (Hašim Tači) predstavlja zemlju, teritorije i granice nisu u nadležnosti predsednika. To je deo suvereniteta i integriteta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.