Tači: Istorijska nedelja za Kosovo!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Istorijska nedelja za Kosovo!

Predsednik samoproglašene države Kosovo Hašim Tači kaže da preporuka o viznoj liberalizaciji nije poklon, već da je zasluženo, dok je Isa Mustafa naveo da je to veliki dan.

"Nakon višedecenijske izolacije, više neće biti čekanja u redu ispred ambasada i odbijanja viza", napisao je Tači u poruci na društvenim mrežama, a prenose prištinski mediji.

"To nije bio poklon, mi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zaslužili viznu liberalizaciju našim zajedničkim radom. Kad radimo zajedno, nema granica koje bi nas zaustavile. Čestitam za današnju viznu liberalizaciju i za članstvo u UEFA. Ovo je istorijski važna nedelja", istakao je Tači.

Evropska komisija je u sredu predložila Savetu EU i Evropskom parlamentu da ukine vize za građane Kosova za kraći boravak u zemljama "šengenske zone", saopštila je EK.

Komisija je takođe objavila i pozitivnu procenu u kojoj se navodi da je Kosovo ispunilo zahteve za viznu liberalizaciju, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu EK.

Osim toga, premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je preporuka za ukidanje viza za građane Kosova koju je u sredu usvojila Evropska komisija veliki dan i značajan korak Kosova u procesu evropskih integracija.

- Ovo je veliki dan za Kosovo, jer preporuka o liberalizaciji viza je odluka od velikog višedimenzionalnog značaja. Kosovo je napravilo korak u evropskim integracijama - rekao je Mustafa na konferenciji za novinare sa šefom delegacije EU i specijalnim izaslanikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom, koji mu je zvanično predao odluku o preporuci ukidanja viza.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.