Tači: Formiranje tribunala nepravda prema Kosovu!

Izvor: BKTV News, 10.Apr.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Formiranje tribunala nepravda prema Kosovu!

Kosovski premijer Hašim Tači ocenio je da je formiranje Specijalnog suda za zločine navedene u izveštaju Dika Martija “nepravda prema Kosovu”, ali je pozvao kosovsku skupštinu da glasa za ovaj pravosudni mehanizam kako odluka o tome ne bi bila prepuštena Savetu bezbednosti UN, prenosi “Koha ditore.”

U izveštaju švajcarskog senatora i izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o stravičnim zločinima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nad Srbima i nealbancima za koje je osumnjičena tzv Oslobodilacka vojska Kosova a koji su počinjeni u periodu od 1998 – 2000 pomenut je i sam Tači koji tvrdi da je “čitav izveštaj spekulacija” i kaže da duboko veruje da je vođen cist i pravedan rat.
Tači je je u intervjuu prištinskom dnevniku objasnio da je potrebno formirati ovaj sud upravo da bi se Kosovo oslobodilo od tvrdnji koje se pominju u istrazi.
Po njegovim recima, ako kosovske vlasti ne donesu odluku o sudu onda ce to pitanje preci na Savet bezbednosti UN.
A taj scenario bi po rečima Tacija bio “razoran za Kosovo”, jer bi kako je rekao, onda bio formiran Tribunal koji bi funkcionisao van jurisdikcije Kosova a i sedište bi mu bilo van Kosova, prenosi list.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.