Izvor: S media, 19.Jan.2013, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Došlo je vreme i da nas Srbija prizna

Premijer Kosova Hašim Tači, nakon sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem 17. januara u Briselu, kazao je da je teritorijalni integritet Kosova pod zaštitom međunarodne zajednice.

Kazao je i kako je poslednji sastanak između lidera Kosova i Srbije, a na kojem se govorilo o granicama, nova pobeda za državnost Kosova.

-Srbija je ovim dogovorom u pravnom smislu počela priznavati državnost Kosova, kazao je Tači.

Napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je da je svaki san Srbije o podeli Kosova završen 25. jula 2011. godine kada je donesena odluka o postavljanju kosovskih carinika na granici sa Srbijom na severu Kosova.

-Kosovo je do danas priznalo oko 100 država. Došlo je vreme da nas i Srbija prizna. Srbija konačno mora shvatiti realnost u kojoj živi, rekao je Tači.

Na kraju je kazao da Kosovo ne priznaje platformu za Kosovo koju je usvojio parlament Srbije.

(Press Online)

Foto: Beta/Armenija Zajmi Besevic/AV
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.