Izvor: Politika, 13.Sep.2011, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Dogovore sprovodimo sa EU i SAD, bez Beograda

PRIŠTINA – Kosovski premijer Hašim Tači potvrdio je danas da će 16. septembra kosovski policajci i carinici, uz Euleks i Kfor, preuzeti administrativne prelaze Jarinje i Brnjak i rekao da će kosovske institucije dogovor o carinskim pečatima sporovoditi sa EU i SAD, a ne s Beogradom.

"Implementaciju sporazuma ćemo sprovesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << s međunarodnim faktorom, a ne sa Srbijom", rekao je Tači u intervjuu Radiju "Slobodna Evropa"- redakciji na albanskom jeziku.

Upitan šta će biti ako Beograd, kao druga strana u dijalogu ne bude spreman za sprovođenje dogovora, Tači je odgovorio da je Beograd u ovom prcesu "u potpunosti bez uticaja".

On je naveo da je, posle sporazuma sa Kforom početkom avgusta, došao trenutak za primenu sporazuma za uspostavljanje kontrole na punktovima kod Jarinja i Brnjaka.

Za prihode sa tih punktova, prikupljene za robu iz Srbije, Tači je kazao da će biti uplaćivani direktno u budžet Kosova.

Tanjug

objavljeno: 13.09.2011
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Beograd se ne pita

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2011

Premijer kosova Hašim Tači potvrdio je danas da će 16. septembra kosovski policajci i carinici, uz Euleks i Kfor, preuzeti administrativne prelaze Jarinje i Brnjak. Tači je rekao da će kosovske institucije dogovor o carinskim pečatima sporovoditi sa EU i SAD, a ne s Beogradom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tači: Preuzećemo Jarinje i Brnjak 16. septembra

Izvor: Blic, 13.Sep.2011

PRIŠTINA - Kosovski premijer Hašim Tači potvrdio je da će 16. septembra kosovski policajci i carinici, uz Euleks i Kfor, preuzeti administrativne prelaze Jarinje i Brnjak...On je dodao da će kosovske institucije dogovor o carinskim pečatima sporovoditi sa EU i SAD, a ne sa Beogradom..."Implementaciju...

Nastavak na Blic...

Šta će doneti 16. septembar na Kosovu?

Izvor: Deutsche Welle, 14.Sep.2011, 09:50

EU poručuje da su dogovori o primeni sporazuma o carinskim pečatima još u toku i da se o tome još razgovara „sa različitim stranama“. Priština najavljuje da ima plan za 16.9, a Srbi ponovo najavljuju građanski otpor…

Nastavak na Deutsche Welle...

Hashim Thaci: 16. septembra ćemo preuzeti Jarinje i Brnjak

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Sep.2011

PRIŠTINA - Hashim Thacije je dodao da će kosovske institucije dogovor o carinskim pečatima sporovoditi sa EU i SAD, a ne sa Beogradom.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Tači: Zauzimamo Jarinje i Brnjak!

Izvor: S media, 14.Sep.2011

Tači se dogovorio sa Euleksom i Kfor-om. Akcioni plan kosovska vlada počeće da primenjuje od 16. septembra. Najavljen početak kontrole punktova na Jarinju i Brnjaku. ..Kosovski premijer Hašim Tači potvrdio je danas da će kosovska vlada 16. septembra početi da sprovodi plan operacija za početak...

Nastavak na S media...

Tači: Beograd poziva Srbe na nasilje!

Izvor: S media, 14.Sep.2011

Srbija priprema kriminalne i ilegalne strukture kako bi izazvala nasilje na severu Kosova, kaže Hašim Tači.Napori Beograda uzaludni, kosovski carinici i policija 16. septembra na Jarinju i Brnjaku. ..Hašim Tači smatra da Beograd utiče na Srbe na severu Kosova da izazovu nasilje uoči 16. septembra,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.