Tači: Crkva u dvorištu Univerziteta u Prištini je Miloševićev spomenik

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Crkva u dvorištu Univerziteta u Prištini je Miloševićev spomenik

Premijer Kosova Hašim Tači je nezavršeni hram Hrista Spasa u centru Prištine nazvao i "užasnim delom". Eparhija Raško-prizrenska najoštrije je osudila Tačijevu izjavu i podsetila da su od 1999. na Kosovu i Metohiji albanski ekstremisti uništili 150 pravoslavnih svetinja

Mrzi sve što je srpsko: Hašim Tači, premijer Kosova

 

Tači je, gostujuci u emisiji Radio Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dodao da je u stvari to objekat - “spomenik koji je napravio Slobodan Milosević“. Upitan kakva će biti sudbina te crkve, Tači je rekao: ” Sada imamo značajne poslove da uradimo, ali će i to doći na red”.

 

"Lažu, neću rušiti srpski Hram u Prištini"

 

Eparhija Raško-prizrenska najoštrije je osudila Tačijevu izjavu.

"Njegova izjava duboko vređa verska osećanja srpskog pravoslavnog naroda na Kosovu i Metohiji, jer su upravo pod izgovorom uklanjanja takozvanih “Miloševićevih crkava” od 1999. godine na ovim prostorima albanski ekstremisti uništili 150 pravoslavnih svetinja, od kojih su mnoge iz srednjeg veka", navedeno je u saopštenju Eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske koju potpisuje episkop Teodosije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.