Tači: Ciljevi Srbije isti kao i u vreme Miloševića

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ciljevi Srbije isti kao i u vreme Miloševića

Na "srpski voz" i danas stižu reakcije sa Kosova. Dok kosovski predsednik Hašim Tači najave o potencijalnom slanju vojske tumači kao ugrožavanje mira na Balkanu, politički analitičari smatraju da je takvu izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića, namenjena za unutrašnju upotrebu.

Reagovanja u Prištini o srpskom vozu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kao i o izjavama predsednika Srbije Tomislava Nikolića, nastavljena su i danas.

Predsednik Hašim Tači je izjavio da Srbija računa na pomoć Rusije i da je to razlog zbog čega je iz Beograda poslala ruski voz na Kosovo.

Pretnje ratom on je nazvao najboljim dokazom starog scenarija gde Srbija, kako kaže, želi aneksiju Kosova, a nakon toga otcepljenje severnog dela.

Tači je Nikolićeve izjave ocenio neprihvatljivim i pozvao je Srbiju da nastavi sa dijalogom.

 "Pretnje zvaničnika Srbije da su spremni na rat i da pošalju vojne snage na Kosovo, govore o jasnim ciljevima Srbije, koji su isti kao i oni Miloševićevog režima tokom 90-ih. Ove pretnje ratom su neprihvatljive, u suprotnosti su sa dijalogom o normalizaciji odnosa, i direktno ugrožavaju mir na zapadnom Balkanu”, ocenio je on.

"Nikolićeve izjave besmislene"

Prištinski analitičar Astrit Gaši smatra da su Nikolićeve izjave u prvom redu namenjene za unutrašnju upotrebu.

"Nikolićeve izjave su besmislene zbog činjenice da ne postoji nikakav strah ili rizik da Priština preduzme nešto protiv kosovskih Srba, pa ni onih na severu. Cilj Prištine nije progon Srba, ni rat protiv njih. Naprotiv. Od proglašenja nezavisnosti, trudi se da ih integriše. Opredeljenje Prištine je da Srbe tretira kao ravnopravne građane Kosova”, ocenjuje Gaši.

Iako se spekuliše da poslednje tenzije mogu ugroziti dijalog između Prištine i Beograda, posmatrači ocenjuju da je moguće da će on biti otežan ovim dešavanjima, ali da su male šanse da on bude kompletno blokiran.

Izvor: N1info
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Reakcije Prištine na izjavu Nikolića

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2017

Na "srpski voz" i danas stižu reakcije sa Kosova. Dok kosovski predsednik Hašim Tači najave o potencijalnom slanju vojske tumači kao ugrožavanje mira na Balkanu, politički analitičari smatraju da je takvu izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića, namenjena za unutrašnju upotrebu...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.