Koji je tablet najpopularniji na svetu, u konkurenciji su samo dva brenda?

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Maj.2024, 10:30

Koji je tablet najpopularniji na svetu, u konkurenciji su samo dva brenda?

Verovali ili ne tek tablet računari se sve više i više kupuju. Tržište tablet uređaja počinje da se oporavlja, a informacije iz krugova bliskih IT industriji govore u prilog činjenici da se tablet vraća na velika vrata, pre svega pojačan naprednim funkcijama veštačke inteligencije (AI).
Prema najnovijem izveštaju koji je objavila agencija za istraživanje tržišta IDC, globalne isporuke tablet uređaja u prvom tromesečju 2024. iznosile su 30,8 miliona jedinica, što je povećanje od 0,5% u odnosu na isti period prošle godine. Međutim, zbog nedostatka novih modela koji bi podstakli zamah kupovine, Apple isporuke su pale za 8,5%, što je najveći pad među prvih pet brendova.
Tablet ponovo postaje popularan Podaci...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.