Tači: Beograd i Priština ne treba da blokiraju jedni druge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Beograd i Priština ne treba da blokiraju jedni druge

Kosovski predsednik Hašim Tači je govoreći o dijalogu Beograda i Prištine izjavio da dve strane ne treba da budu blokada jedna drugoj.

On je u četvrtak rekao da je ubeđen da postizanje obavezujućeg sporazuma može biti realizovano, kao i da, kako tvrdi, oko 98 odsto građana Preševske doline na jugu centralne Srbije podržavaju ujedinjenje s Kosovom, prenosi RTK2.

Tači je takođe kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da status kvo treba da se prevaziđe, jer to predstavlja regresiju u svim oblastima.

"Zamrznuti konflikt između Kosova i Srbije treba da se prevaziđe mirnim putem. Moja obaveza u okviru dijaloga sa Srbijom jeste da ne postanemo prepreka za integraciju u EU i NATO. Kosovo ne bi trebalo da bojkotuje dijalog", rekao je kosovski predsednik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.