Izvor: S media, 03.Nov.2012, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Autonomija za sever je stari san Srbije koji se nikada neće ostvariti

Premijer Kosova Hašim Tači je danas izjavio da je suštinska autonomija za sever Kosova "stari san Srbije koji se nikada niće ostvariti".

"To je bio stari san Srbije. To je san koji se nikada neće ostvariti. Takav su odgovor dobili iz demokratskog sveta. Takva ideja koja je predstavljena u srpskim medijima, neće se moća ostvariti na nezavisnom i suverenom Kosovu koje ima izuzetno veliku podršku SAD i EU", kazao je Tači tokom posete gradilištu auto-puta Vrbnica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - Merdare.

Tači je rekao i da će se politički razgovori sa Srbijom o normalizaciji odnosa okončati medjusobnim priznanjem.

Tači je kazao da će u razgovore biti uključena i kosovska opozicija.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da Vlada ima predlog za konačno rešenje kosovskog problema, ali da je spremna da razgovara sa Prištinom i o rešenju svakodnevnih problema u životu gradjana.

(S media/Beta)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.