TAČIJU DIJALOG SA BEOGRADOM PRIORITET

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAČIJU DIJALOG SA BEOGRADOM PRIORITET

PRIŠTINA - Hašim Tači, čija je Demokratska partija Kosova (DPK) pobedila na nedavnim parlamentarnim izborima na Kosovu, izjavio je danas da će razgovori Prištine sa Beogradom biti na vrhu liste prioriteta nove kosovske vlade. "Jedna od prvih odluka koju će doneti vlada, po njenom formiranju, biće preuzimanje

PRIŠTINA - Hašim Tači, čija je Demokratska partija Kosova (DPK) pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na nedavnim parlamentarnim izborima na Kosovu, izjavio je danas da će razgovori Prištine sa Beogradom biti na vrhu liste prioriteta nove kosovske vlade.

"Jedna od prvih odluka koju će doneti vlada, po njenom formiranju, biće preuzimanje odgovornosti za proces dijaloga Kosova i Srbije", rekao je Tači posle sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Tomasom Kantrimenom u Prištini, preneo je AFP.

Očekuje se da će Tači, dosadašnji kosovski premijer, biti i predsednik nove vlade čije se formiranje očekuje do kraja februara.

"Ne treba da očekujemo čuda od ovog dijaloga. On će biti usmeren na praktična pitanja za dobrobit obe države i obe nacije", kazao je Tači.

Kantrimen je kazao da će Vašington podržati predstojeće razgovore.

"Pomoći ćemo ne samo kosovskom timu, već takođe i Evropskoj uniji i srpskom timu da dođe do ovih praktičnih pregovora", kazao je Kantrimen.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Dijalog sa Beogradom prioritet nove vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2011

Hašim Tači, čija je Demokratska partija Kosova (DPK) pobedila na nedavnim parlamentarnim izborima na Kosovu, izjavio je da će razgovori Prištine sa Beogradom biti na vrhu liste prioriteta nove kosovske vlade. "Jedna od prvih odluka koju će doneti Vlada, po njenom formiranju, biće preuzimanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tači najavio pregovore sa Srbijom

Izvor: B92, 11.Feb.2011

Beograd -- Odlazeći premijer Hašim Tači je rekao da će prvo što će učiniti nova vlada, koju on planira da formira narednih dana, biti početak dijaloga sa Srbijom...Tači je ovo izjavio nakon susreta sa zamenikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Tomasom Kantrimenom...Visoki...

Nastavak na B92...

Tači: Prioritet pregovori sa Srbijom

Izvor: Šumadija Press, 12.Feb.2011, 12:20

Odlazeći premijer Hašim Tači je rekao da će prvo što će učiniti nova vlada, koju on planira da formira narednih dana, biti početak dijaloga sa Srbijom.

Nastavak na Šumadija Press...

Hašim Tači preoteo dva srpska poslanika JSL-a

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2011

Nosilac Jedinstvene srpske liste(JSL) Rada Trajković potvrdila je danas da su dva od četiri poslanika JSL-a, mimo dogovora unutar koalicije, donela odluku da podrže formiranje Vlade Kosova na čelu sa Demokratskom partijom Kosova Hašima Tačija.

Nastavak na Vesti-online.com...

Strategija za sever bez rezultata

Izvor: B92, 12.Feb.2011

Priština -- Godinu dana nakon što je Vlada Kosova usvojila strategiju za sever Kosova, na terenu nije došlo do značajnijih promena...Analitičari smatraju da strategija nije uspela da ohrabri Srbe na severu Kosova da se uključe u proces decentralizacije, koji predstavlja kičmu ovog dokumenta...Strategija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.