Američki zvaničnik razgovarao sa liderom Samoopredeljenja

Izvor: Blic, 12.Feb.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki zvaničnik razgovarao sa liderom Samoopredeljenja

PRIŠTINA - Zamenik pomoćnika američkog džavnog sekretara Tomas Kantrimen razgovarao je na Kosovu sa liderom pokreta "Samoopredeljenje" Albinom Kurtijem o pregovorima između Beograda i Prištine, saopštila je danas ta organizacija. Tomas Kantrimen

Kako se navodi u saopštenju, lider "Samoopredeljenja" je na sastanku

sa Kantrimenom i američkim ambasadorom na Kosovu Kristoferom Delom

razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu i predstojećim
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
pregovorima izmedju Beograda i Prištine.

"Predstavnici 'Samoopredeljenja' su izrazili stavove i program svog pokreta kao i razloge zbog kojih smatraju da su pregovori sa Srbijom nepravedni i opasni za Kosovo", navodi se u saopštenju.

Ovo je bio prvi sastanak lidera "Samoopredeljenja" i visokih američkih zvaničnika.

Tokom jučerašnje posete Kosovu Kantrimen se sastao sa odlazećim premijerom Hašimom Tačijem ali nije bilo informacija da je imao sastanke sa nekim drugim političkim subjektima na Kosovu.

Povezane vesti: Kantrimen odložio posetu Prištini zbog vremenskih uslova Kantrimen: Što pre dijalog Beograd-Priština Slecinger: Srbija ne može i u EU i da zadrži Kosovo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.