TAČI: Pobedila je država Kosovo!

Izvor: NaDlanu.com, 09.Jun.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAČI: Pobedila je država Kosovo!

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači proglasio je večeras u Prizrenu izbornu pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima, a pristalice te partije slave u više gradova na Kosovu uključujući Prištinu.

- Svi građani Kosova, sve političke partije poslali su najbolju poruku svetu da na Kosovu funkcioniše demokratija - kazao je Tači za Klan Kosovo.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dostignut je standard mirnih skandinavskih izbora.

- Zahvaljujem se svim građanima Kosova i ostalim partijama na načinu na koji su protekli izbori. Pobedila je država Kosovo, građani Kosova, demokratske vrednosti – podvukao je on.

Tači, koji je kampanju vodio pod motom “nova misija”, istakao je da je optimista i da ta misija ima veliku podršku građana koja će se, kako veruje, pokazati u završnim rezultatima izbora.

Potpredsednik DPK Kadri Veselji je potvrdio pobedu te stranke na osnovu izveštaja njihovih članova izbornih komisija na terenu.

Po njegovim rečima, DPK je ubedljvo na prvom mestu ispred svih partija sa solidnom većinom glasova.

- Danas je trenutak da se setimo svih onih koji su podneli najveće žrtve za ovu zemlju. Večeras svi zajedno razmišljamo o evropskoj budućnosti. Kosovo je danas jednoglasno odjekivalo. Pobeda pripada čitavom Kosovu – rekao je on na konferenciji za štampu u sedištu stranke.

Izvor: Telegraf
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.