Sve više vikend-ratova oko Kosova koji dižu tenzijeVIDEO

Izvor: B92, 29.Sep.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve više vikend-ratova oko Kosova koji dižu tenzije"VIDEO

Obilazak Gazivoda Hašima Tačija u pratnji pripadnika specijalne jedinice ROSU pojedini prištinski mediji tumače kao pokušaj da se potisne protest opozicije.

Albanski novinar Idro Seferi smatra da je situacija veoma komplikovana.

"Komplikovana je situacija samim tim što poslednjih godinu dana ima sve više vikend-ratova oko Kosova koji dižu tenzije i s jedne i s druge strane. Ova poseta je iznenadila sve i u Prištini i u Beogradu", rekao je Seferi za Prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televiziju.

"I u Prištini se na to gleda kao jedan novi momenat politike Tačija koji trenutno ima mnogo protivnika na Kosovu. Ne može se reći posle svega što se dogodilo u Njujorku, ne zna se koliko će zaživeti ta ideja razgraničenja i pripajanja Preševske doline Kosovu, a da se da nešto na Severu", dodao je on.

Seferi smatra da obe strane treba da se vrate u Brisel i da se sve kanališe u institucionalnom smislu.

"Ovakve situacije ne vode ka rešenju i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", zaključio je on.

Opširnije u video-prilogu:
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.