Stojanović: Nema razgovora o vojsci Kosova

Izvor: RTS, 31.Mar.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Nema razgovora o vojsci Kosova

Transformacija kosovskih bezbednosnih snaga u kosovske oružane snage za Srpsku listu nije tema za razgovor i svaki pokušaj da se o tome razgovara biće gubljenje vremena, izjavio je zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, reagujući na najavu Hašima Tačija da će oko toga razgovarati sa Srpskom listom.
Branimir Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je za Radio Slobodna Evropa rekao da se stav Srpske liste po pitanju vojske nije promenio, jer se nisu promenili uslovi pod kojima Srbi na Kosovu žive i rade.

"Mi smo bili uvek za razgovore i dogovore o svemu, ali odluke koje smo videli poslednjih nekoliko meseci, samostalno delovanje bez ikakve saglasnosti Srba po pitanjima od vitalnog interesa, doveli su nas u situaciju da o toj temi nemamo prostora za bilo kakav razgovor", rekao je Stojanović.
Na pitanje da li će se Srpska lista odazvati pozivu kosovskog predsednika ukoliko ga dobije, zamenik kosovskog premijera je odgovorio da su u njoj pristojni ljudi koji na pristojne pozive odgovaraju pristojno, time što su spremni da sa svakim sednu i pričaju.
"Ali, po ovoj temi neće biti nikakvog napretka i nikakve promene, zbog toga što Srbi koji žive na Kosovu ne vide nijedan razlog da to podrže", zaključio je Stojanović.
Predsednik "Srpske liste" Slavko Simić je povodom navoda Hašima Tačija da će "raditi na tome da ubedi Srbe da glasaju za formiranje kosovske vojske uprkos nalozima iz Beograda da to ne urade" rekao danas da Tači "neće imati pristupa" kod poslanika "Srpske liste" u vezi razgovora o formiranju vojske Kosova.
Simić je u izjavi za agenciju Beta ocenio da je "Srpska lista" ozbiljan politički subjekat koja ima novu političku generaciju predstavnika u institucijama u Prištini.
" 'Srpska lista' promoviše konstruktivna rešenja i ideje kroz institucije oko svake teme. Ali, kada je u pitanju zakonodavni proces koji ima tendenciju da transormiše Bezbednosne snage Kosova u oružane snage mimo ustavnih promena, Hašim Tači apsolutno neće imati pristupa kod poslanika 'Srpske liste' po ovom pitanju, ma koji vid pritiska i mehanizma upotrebio", rekao je Simić.
Simić je dodao da za ostale srpske političke strukture koje, kako je ocenio, "nemaju podršku srpskog naroda na Kosovu", ne garantuje. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simić: Tači nema pristup Srpskoj listi u vezi vojske Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2017

Predsednik "Srpske liste" Slavko Simić je povodom navoda kosovskog predsednika Hašima Tačija da će "raditi na tome da ubedi Srbe da glasaju za formiranje kosovske vojske uprkos nalozima iz Beograda da to ne urade" rekao danas da Tači "neće imati pristupa" kod poslanika "Srpske liste" u vezi razgovora...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rašić: Nećemo da razgovoramo sa Tačijem o vojsci tzv. Kosova

Izvor: Večernje novosti, 31.Mar.2017

Poslanik Srpske liste u parlamentu tzv. Kosova Nenad Rašić izjavio je za prištinski sajt "Gazeta ekspres" da poslanici te liste nisu zainteresovani za razgovor sa predsednikom Hašimom Tačijem o vojsci pokrajine Poslanik Srpske liste u parlamentu tzv. Kosova Nenad Rašić izjavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.