Stefanović: U slučaju dolaska Tačija na jug Srbije, postupićemo po nalogu suda

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: U slučaju dolaska Tačija na jug Srbije, postupićemo po nalogu suda

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će MUP u slučaju posete kosovskog predsednika Hašima Tačija jugu Srbije postupiti po nalogu sudova.

Stefanović je na pitanje novinara da li će Srbija u slučaju dolaska Tačija postupiti diplomatski ili će on po našim optužnicama biti uhapšen, odgovorio da je Srbija zemlja u kojoj postoji vladavina prava.

"Mi imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naloge naših sudova koji moraju da se poštuju, i MUP će postupiti sa nalogom suda. Tu nema šta da se doda", rekao je Stefanović u Privrednoj komori Srbije.

Kako su preneli mediji sa juga Srbije, Tači bi trebalo u sredu da poseti Bujanovac i Preševo, i to ne kao Hašim Tači, već kao "predsednik Republike Kosovo". Preševo jone je objavio da bi u tu posetu Tači trebalo da dođe sa evropskim komesarom Johanesom Hanom.

Zvanični Brisel je, međutim, juče demantovao da će evropski komesar Han u sredu, biti u Preševu, i precizirao da će on tog dana boraviti u Strazburu, gde će prisustvovati govoru predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera o Stanju Unije, potvrđeno je Tanjugu u Evopskoj komisiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.