Srbija da ne stvara RS na Kosovu

Izvor: B92, 19.Mar.2013, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija da ne stvara RS na Kosovu"

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači rekao je, posle razgovora s Džozefom Bajdenom, da je sporazum moguć ako Srbija odustane od "stvaranja Republike Srpske" na Kosovu.

Potpredsednik SAD je juče u Rimu imao odvojene sasatanke s Tačijem i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Tači je kazao za RTK da sporazum o severu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova može biiti postignut na njegovom sutrašnjem sastanku s premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Briselu, ako Srbija odustane od "stvaranja Republike Srpske" na Kosovu.

SAD očekuju, rekao je Tači, postizanje dogovora radi normalizacije odnosa Srbije i Kosova. "To bi značilo veću stabilnost, mir i perspektivu integracija za dve zemlje", kazao je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Tači razgovarao sa Bajdenom

Izvor: Blic, 19.Mar.2013

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je nakon razgovora sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom da će biti moguće postići sporazum o severu Kosova ako Srbija odustane od "stvaranja Republike Srpske" u tom delu, objavljeno je na sajtu Radio-televizije Kosova...Bajden je juče u Rimu imao odvojene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.