Simić: Umesto da odgovori, Tači napada Srpsku listu

Izvor: RTS, 15.Nov.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Umesto da odgovori, Tači napada Srpsku listu

Poslanik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je za žaljenje to što kosovski predsednik Hašim Tači, umesto da pokuša da odgovori na osnovne primedbe srpskih predstavnika, on i njegovi saradnici napadom na Srpsku listu samo potvrđuju da neko ne želi da rešava probleme Srba.
Igor Simić je, povodom komentara šefa kabineta kosovskog predsednika Bekima Čolakua da pismo koje je Srpska lista uputila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tačiju predstavlja "neozbiljan pristup", rekao da Tači i njegovi saradnici smatraju da Srbi treba da budu dekor unutar institucija "i da ih se ništa ne tiče".

Simić ističe da je Čolaku u svom intervjuu za Radio Slobodna Evropa priznao da postoji "malo kašnjenje u formiranju Zajednice srpskih opština" i dodao da nije reč o "malom kašnjenju", već o periodu od skoro četiri godine.
"Potrebno je rešavati probleme građana, a ne pokušavati da se političkim marifetlucima onemogući Srbima da sami biraju sebi predstavnika", ukazao je predstavnik Srpske liste.
Čolaku je ranije danas u izjavi za Radio Slobodna Evropa rekao da je pismo koje je Srpska lista uputila Tačiju iznenađujuće i neočekivano, jer mu, kako kaže, nije prethodio nikakav sastanak.
Kako se navodi, Čolaku je u ime Tačija izrazio žaljenje zbog takvog delovanja i "neozbiljnog pristupa Srpske liste", dodajući da takva odluka i pismo ne dokazuju da iza toga stoji Srpska lista, već da veruje da je "jedini autor pisma Vlada Srbije, koja je inicirala takvu odluku iz političkih, taktičkih i strateških razloga".
Srpska lista zamrzla je nedavno odnose sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, zbog njegovog pristupa prema Srbima.
U pismu od osam tačaka, koje je Srpska lista uputila Tačiju, navodi se da je njegova dosadašnja politička praksa štetna za prava Srba na Kosovu i Metohiji ističući neformiranje Zajednice srpskih opština.
Precizira se da je Tači odgovoran za loš položaj Srba na KiM, da je činjenica da nije ništa učinio kako bi ZSO bila uspostavljena u skladu sa Briselskim sporazumom, da se meša u političke poslove Srba na Kosovu i Metohiji, navode i pokušaj ubacivanja njegovih "agenata u srpski politički korpus".
Srpska lista ukazuje i na pritisak na izborni proces u opštini Parteš, zanemarivanje definisanog položaja srpskog jezika, diskriminisanje Srba u institucijama, opšte zanemarivanje problema i interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji...
"Stoga obaveštavamo Vas i Vaš kabinet da je Srpska lista prinuđena da zamrzne svu komunikaciju koja se može povratiti u momentu kada prekinete ovakvu političku praksu", navela je Srpska lista u pismu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači nastavlja da napada Srbe: Odbija da odgovori na pitanja Srpske liste

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2017

Srbi za njega ne postoje kao narod..Poslanik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je za žaljenje to što umesto da Hašim Tači pokuša da odgovori na osnovne primedbe srpskih predstavnika, on i njegovi saradnici napadom na Srpsku listu samo potvrđuju da neko ne želi da rešava probleme Srba...Pročitajte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.