Savez za Srbiju: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva

Izvor: Beta, 07.Apr.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas najave ministra odbrane Aleksandra Vulina o razgraničenju sa kosovskim Albancima, kao izuzetno opasne i neprihvatljive za svakog gradjanina Srbije.Ističući da je ta izjava potpuno u skladu sa, kako su naveli, sad već jasnim dogovorom predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, SzS je naveo da režim pokazuje da ih nije briga ni za ljude, ni za Ustav, ni za rezoluciju 1244.Po oceni SzS stavom o razgraničenju režim pokazuje da ne mari ni za "opasnu Pandorinu kutiju koju namerava da otvori na Balkanu, u cilju očuvanja svoje vlasti i punih džepova narodnih para"."Poseban je skandal da ministar odbrane Vulin ne zna gde su granice Srbije", ocenio je u saopštenju SzS i dodao da "Vulinovi i Vučićevi naprednjaci ne razumeju potrebu pravog pomirenja i pregovora, uz čuvanje našeg državnog stava, sve dok se igraju mapama i ljudskim životima".Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i to, kako je naveo, što pre."Kada utvrdimo gde je linija, moći ćemo i da je branimo", rekao je Vulin za Večernje novosti.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SZS: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva

Izvor: Danas, 07.Apr.2019

Savez za Srbiju ocenio je najave ministra odbrane Aleksandra Vulina o razgraničenju sa kosovskim Albancima kao izuzetno opasne i neprihvatljive za svakog građanina Srbije. Članak SZS: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.