Samoopredeljenje u akciji, zapaljena službena vozila na Kosovu

Izvor: RTS, 13.Dec.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje u akciji, zapaljena službena vozila na Kosovu

U četiri grada na Kosovu nešto pre ponoći zapaljena su četiri vozila koja pripadaju institucijama Kosova, saopštila je kosovska policija. Pristalice pokreta Samoopredeljenje preuzele odgovornst za incidente, javlja prištinski "Ekspres".
Grupa anonimnih građana koji podržavaju Pokret Samoopredeljenje i lidera Albina Kurtija, preuzela je odgovornost za podmetanje požara u četiri automobila insitucija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosova.  

"Vlada Kosova na čelu sa Isom Mustafom i Hašimom Tačijem je kolaboracionistička, u zatvoru velike sigurnosti drži Albina Kurtija i hapsi najbolje sinove našeg naroda. Istovremeno, paralelne strukture koje su okupirale Kosovo, protiv njih vlada ne sme da preduzma mere, dok poslanike koji štite domovinu i dostojanstveno goni kao nekadašnji jugoslovenski režim", navodi se u saopštenju za medije grupe anonimnih građana. 
U Prizrenu je zapaljeno vozilo koje pripada Apelacionom sudu Priština, u Peći vozilo Suda za prekršaje u tom gradu, u Mitrovici automobil Poreske administracije Kosova i u Gnjilanu vozilo Osnovnog tužilaštva.
"Policija Kosova sprovodi intenzivnu istragu u što bržem otkrivanju počinilaca, a smatra se da su požari namerno podmetnuti", navodi se u saopštenju.
Prvi rezultati istrage ukazuju da su u pitanju dobro koordinisane i centralizovane akcije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pristalice Samoopredeljenja preuzele odgovornost za zapaljena kola

Izvor: Blic, 13.Dec.2015

Grupa anonimnih gradjana koji podržavaju Pokret Samoopredeljenje i lidera Aljbina Kurtija, preuzela je danas odgovornost za podmetanje požara u četiri automobila insitucija Kosova...- Vlada Kosova na čelu sa Isom Mustafom i Hašimom Tačijem je kolaboracionistička, u zatvoru velike sigurnosti drži...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.