Ramuš Haradinaj mogući kandidat za kosovskog predsednika

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 21:08

Ramuš Haradinaj mogući kandidat za kosovskog predsednika

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj može biti kandidat za kosovskog predsednika, saopšteno je nakon sastanka saveta stranke održanog u Prištini.

Zamenik predsednika ABK-a Ardijan Ðini izjavio je da postoje inicijative da Haradinaj bude kandidat za predsednika.

Prema njegovim rečima, moguće su nove okolnosti kada je u pitanju izbor predsednika, čak iako ne bude potvrđena optužnica protiv aktuelnog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hašima Tačija, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Svi se nadamo da optužnica neće biti potvrđena, ali ipak za četiri ili pet meseci moramo da uđemo u proces izbora predsednika", rekao je Ðini.

Haradinaj je na Fejsbuk profilu potvrdio da on može biti kandidat za predsednika.

"Verujem da ću biti kandidat za predsednika, ako se o tome raspravlja na osnovu ustava, to smatram velikom odgovornošću i posebna mi je čast", napisao je Haradinaj.

Partneri unutar vladajuće koalicije na Kosovu, Alijansa za budućnost Kosova i Demokratski savez Kosova, nisu se dogovorili oko pozicije predsednika, nakon što Tačiju istekne mandat u proleće 2021. godine.

Specijalizovano tužilaštvo je krajem juna saopštilo da je 24. aprila prosleđena na potvrđivanje optužnica za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova Kadri Veseljija i još nekih bivših pripadnika OVK, čija imena nisu objavljena.

Tači je naveo da će, ako optužnica protiv njega bude potvrđena, podneti ostavku na mesto predsednika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj mogući kandidat za kosovskog predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj može biti kandidat za kosovskog predsednika, saopšteno je danas nakon sastanka saveta te stranke održanog u Prištini...Zamenik predsednika ABK-a Ardijan Đini izjavio je da postoje inicijative da Haradinaj bude kandidat za predsednika...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.