Rama i Tači o otvaranja granica između Albanije i Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 08.Maj.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama i Tači o otvaranja granica između Albanije i Kosova

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, razgovarao je uoči samita Brdo Brioni u Tirani sa albanskim premijerom Edi Ramom.

Kako je naveo, sa albanskim premijerom je razgovarao o nacionalnom ujedinjenju Albanaca i potpunom otvaranju granice između Albanije i tzv. Kosova, kao i pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji.

Tači je na svom fesjbuk profilu napisao da je sa Ramom razgovarao o potrebi potpunog otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << granice između Albanije i tzv. Kosova, dve, kako je naveo, države koje bi bile ujedinjene pod "evropskim kišobranom".

Razgovarali su, kaže i o "potrebi ispravljanja istorijske nepravde prema Albancima".

"Na ovom sastanku smo ukazali na potrebu da se isprave istorijske nepravde prema Albancima ujedinjenjem albanskog faktora i pravu na priključenje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo" napisao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Priznanje Kosova je uslov Srbiji za evropski put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2019

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je večeras u Tirani da srpski predsednik Aleksandar Vučić zna da je priznanje kosovske nezavisnosti uslov za priključenje Srbije članstvu u EU...Tači je to rekao u intervju za albanski Top Channel, upitan da komentariše izjavu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dodik o Tačiju i Rami: Samo još Kaliforniju nisu tražili

Izvor: RTS, 09.Maj.2019, 11:05

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić mogli da održe sastanak o nacionalnom ujedinjenju kao albanski premijer Edi Rama i kosovski predsednik Hašim Tači uoči samita Brdo-Brioni u Tirani, i upitao kako bi međunarodna zajednica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.