Izvor: RTS, 05.Nov.2020, 11:28

Potvrđena optužnica protiv Kadrija Veseljija

Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu potvrdilo je optužnicu protiv predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, saopštila je danas ta stranka. Veselji se predao istražiteljima.
Kadri Veselji, koji je bio šef tajne informativne službe bivše OVK, predao se istražiteljima Euleksa, pošto je protiv njega Sud u Hagu potvrdio optužnicu.

"Želim da obavestim građane Kosova da sam preduzeo neophodne aranžmane za dobrovoljno putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Hag kako bih odgovorio na ove navode", poručio je Veselji.
Veselji je u saopštenju naveo da je optužnica najavljena u sredu popodne.
Istakao je da Specijalizovana veća ne doživljava kao uvredu rata OVK, dodajući da to vidi kao priliku da konačno odgovori na sumnje i glasine koje već dugo kruže.
On je na istoj optužnici sa Hašimom Tačijem, kosovskim predsednikom i još osam osoba osumnjičenih za ratne zločine i ubistvo 100 civila različitih nacionalnosti tokom sukoba na Kosovu.
Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo je u junu predlog optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.
Veselji je četvrti pripadnik bivše OVK kojima je potvrđena optužnica. To je učinjeno već protiv Saljiha MustafeJakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.
Svi su iz grupe visokih predstavnika bivše OVK.
Što se tiče Hašima Tačija, Kancelarija specijalizovanog tužioca u Hagu vratila je istragu protiv njega radi kompletiranja spisa i dodatnih dokaza, preneli su mediji u Prištini pozivajući se na medije u Tirani.
Navode medija u Tirani u Specijalnom sudu u Hagu nazvali su spekulacijama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači na putu za Hag VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2020

Priština -- Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi napustili su sedište Euleksa u Kosovu Polju, javlja Reporteri...Oni su poleteli vojnim avionom za Hag...U njihovoj pratnji do aerodroma bila su, kako se navodi, i vozila Kosovske policije...Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim...

Nastavak na B92...

SAOPŠTENO IZ VESELJIJEVE STRANKE: Specijalni sud potvrdio optužnicu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2020

Veselji je bio šef tajne informativne službe OVK..Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu potvrdilo je optužnicu protiv predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, saopštila je danas ta stranka...Kadri Veselji, koji je bio šef tajne informativne službe bivše OVK, najavio je da će se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tači i Veselji odleteli za Hag, počinju suđenja za ratne zločine liderima OVK

Izvor: RTS, 05.Nov.2020

Bivši politički lider Oslobodilačke vojske Kosova Hašim Tači i dvojica njegovih nekadašnjih bliskih saradnika Kadri Veselji i Redžep Seljimi prebačeni su avionom u Hag, gde će suočiti sa optužnicama za ratne zločine koje je protiv njih podigao Specijalni sud za zločine OVK. Politički...

Nastavak na RTS...

PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA: Strah se širi lažnom državom, lideri OVK dolijali sudu u Hagu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2020, 08:51

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije dalo je svoj doprinos da optužnice Specijalizovanog tužilaštva Kosova protiv pripadnika terorističke OVK..Dvojica krvnika konačno će biti tamo gde im je odavno bilo mesto. Hašim Tači, do juče predsednik lažne države Kosovo, i njegov saborac iz terorističkog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.