Pompeo: Ukinite takse na robu iz Srbije i BiH

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Ukinite takse na robu iz Srbije i BiH

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je, tokom sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da zajedno sa Beogradom rade na izbegavanju provokacija i deeskalaciji napetosti.

Portparolka Stejt departmenta Heder Nojert saopštila je Pompeo tokom susreta ponovio "čvrstu američku podršku suverenom, nezavisnom Kosovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u potpunosti integrisanom u međunarodnu zajednicu".

Pompeo je, kako se navodi, "ohrabrio Kosovo da iskoristi jedinstvenu priliku za postizanje istorijskog sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Srbijom u okviru procesa dijaloga uz posredovanje EU".

- On je pozvao kosovske vlasti da ukinu takse uvedene na uvoz iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da rade sa Srbijom na izbegavanju provokacija i deeskalaciji napetosti. Normalizacija odnosa između Kosova i Srbije jedini je način za otvaranje puta obe zemlje za buduću intergraciju u zapadnu zajednicu nacija. SAD su spremne da pomognu i podrže strane kako bi došle do rešenja koje je održivo, primenjivo i povećava stabilnost - navela je Nojertova, prenoseći Pompeove reči.

Tači je ocenio je da je sastanak sa Pompeom bio odličan i da je Kosovo "blagosloveno podrškom SAD".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.