Pobeda Srbije?! EU formira poseban tim za “žutu kuću“ i Hašima Tačija!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Srbije?! EU formira poseban tim za “žutu kuću“ i Hašima Tačija!

Evropska unija odlučila je da imenuje specijalnog tužioca i poseban tim koji će da vodi istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija, uključujući trgovinu organima i umešanost komandanata OVK u organizovani kriminal. EU je tako izgleda odustala od ideje da taj posao poveri sadašnjem sastavu Euleksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za koji Srbija od početka smatra i govori ono što sada zna i ceo svet - da je nekompetentan i pristrasan.

Teško zaduženje bi, naime, trebalo da dobije poseban sedmočlani tim, na čijem čelu će da bude specijalni tužilac. Euleks je još u martu najavio da će biti formirana posebna ekipa tužilaca i istražitelja koji će se baviti Martijevim izveštajem, kao i da ta misija "ima dobar sistem zaštite svedoka, ali da joj nedostaju ljudi".

Odluka o formiranju posebnog istražnog tima doneta je krajem maja u Briselu, a neposredno posle toga dva vozila Euleksa u Prištini odletela su u vazduh. Istražitelji EU "uhvatiće se u koštac" sa nizom optužbi navedenih u Martijevom izveštaju, uključujući navode da je Hašim Tači "šef mafije koja se bavi švercom oružja, droge i nelegalnom trgovinom ljudskim organima".

Istraga se vodi o sudbini oko 300 lica nestalih posle dolaska međunarodnih snaga na Kosovo u junu 1999. godine i koje su, kako se pretpostavlja, ubijene u logorima na severu Albanije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni tužilac za Žutu kuću

Izvor: Večernje novosti, 09.Jun.2011

EU odlučila da imenuje specijalnog tužioca i poseban tim koji će voditi istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija, uključujući trgovinu organima i umešanost OVK u organizovani kriminal

Nastavak na Večernje novosti...

EU šalje specijalnog tužioca u "žutu kuću"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2011, 15:34

Evropska unija odlučila je da imenuje specijalnog tužioca i posebni tim koji će voditi istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija, uključujući trgovinu organima i umešanost najznačajnijih komandanata takozvane Oslobodilačke vojske Kosova u organizovani kriminal.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.