Palmer i Tači iza zatvorenih vrata

Izvor: 011vodič.com, 02.Nov.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer i Tači iza zatvorenih vrata

Predsednik Kosova Hašim Tači i specijalni izaslanik Stejt departmanta za Zapadni Balkan Metju Palmer održali su sastanak iza zatvorenih vrata, a predstavnicima medija je, kao i tokom susreta Tačija i specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela prošlog meseca, snimanje bilo ograničeno na svega 30 sekundi.
Očekuje se da se iz Tačijevog kabineta oglase saopštenjem u kome će biti pojedinosti u vezi razgovora, prenosi Kosovo onlajn. Prištinska >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << štampa je već izvestila da će Tači i Palmer u Predsedništvu Kosova razgovarati o nastavku pregovora Beograda i Prištine, što je američki diplomata ranije zadao sebi kao jedan od prioriteta tokom svog mandata.

Ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, koje je Priština uvela u novembru prošle godine, takođe bi trebalo da bude jedna od tema o kojima će američki izaslanik i kosovski predsednik razgovarati danas u Prištini. Pretpostavlja se da će teme razgovora biti i formiranje Vlade Kosova, ali i rad Specijalnog suda za ratne zločine.
Prištinski mediji su preneli i da se Palmer neće sastati sa Aljbinom Kurtijem, koji se van zemlje. Iz Ambasade SAD u Prištini su ranije saopštili da bi u 15 časova specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za pitanja Zapadnog Balkana, trebalo da održi predavanje studentima i predstavnicima nevladinog sektora u Nacionalnoj biblioteci Kosova.

The post Palmer i Tači iza zatvorenih vrata appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Vučić: Da povuku takse, mi da priznamo Kosovo - to podseća na šalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019

Srbija je spremna na razgovore i postizanje kompromisnih rešenja za Kosovo i Metohiju, ali nikada neće pristati na poniženje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da ga je iznenadila činjenica da je američki zvaničnik Metju Palmer govorio suštinski samo o obavezama Beograda,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.