PRIŠTINA POD OPSADOM POLICIJE Raste napetost zbog Tačijeve inauguracije

Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIŠTINA POD OPSADOM POLICIJE Raste napetost zbog Tačijeve inauguracije

U Prištini je pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policije zbog inauguracije Hašima Tačija kao novog kosovskog predsednika.

Policajci se mogu videti na prilazima gradu, a pojačano prisustvo je u blizini kosovske skupštine i vlade, navodi Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Poslednje pripreme pred inauguraciju koja na Trgu Skenderbega u Prištini treba da počne u 11 sati su u toku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Neki koji su zaposleni u centru Prištine nisu mogli jutros do posla, jer policija kontroliše sve prilaze Trgu Skenderbega u centru grada.

Novinarske ekipe koje će pratiti događaj nalaze se u zgradi kosovske vlade odakle će im izlazak na mesto događaja biti omogućen nešto kasnije.

UOČI TAČIJEVE INAUGURACIJE Vanredne mere bezbednosti u Prištini, opozicija pripremila vuvuzele

Ceremonija će trajati 50 minuta, a prisustvovaće joj oko 1.200 gostiju iz 50 zemalja.

Predsednik stranke "Aktivna Srbija" Duššan Janjić prisustvovaće inauguraciji kosovskog predsednika Hašima Tačija, saopššteno je juče iz te stranke.

Tači je juče položžio zakletvu u skupštini Kosova čime je otpočeo svoj petogodiššnji mandat kao novi kosovski predsednik. Polaganju zakletve nije prisustvovala opozicija, a tokom polaganja zakletve bilo je nekoliko manjih incidenata. Nekoliko osoba kamenovalo je zgradu skupštine dok je Tači polagao zakletvu. Tom prilikom polomljeno je nekoliko stakala na prozorima zgrade skupštine.

Mediji navode i da je opozicija za današnšju inauguraciju pripremila vuvuzele.

Kako je naveo "Indeksonalajn", tri opozicione stranke - pokret Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo planiraju da između ostalog, koriššcenjem vuvuzela spreče Tačijevu inauguraciju.

Tači, lider Demokratske partije Kosova, izabran je za novog predsednika krajem februara, u trećem krugu glasanja u parlamentu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.