Opet cure podaci; Tači apeluje: Ne objavljujte podatke

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 07:20

Opet cure podaci; Tači apeluje: Ne objavljujte podatke

Priština -- Predsednik Kosova, Hašim Tači, zatražio da se ne objavljuju dosijei Specijalnog suda koji se po treći put dostavljaju Organizaciji veterana bivše OVK.

Tači je rekao da bi curenje tajnih podataka moglo ići na štetu potencijalnih optuženih.

"Najnoviji događaji u kojima se tvrdi da postoji curenje informacija koje su ove institucije klasifikovale izuzetno su zabrinjavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer oštećuju glavni razlog zbog kojeg je odlučeno da se te institucije presele izvan Kosova. Ako se utvrdi da su procurili poverljivi podaci autentični, očekujem da će nadležni organi ovih institucija sprovesti krivičnu istragu ovog događaja i da će osobe odgovorne za ovo curenje poverljivih podataka, ma ko one bile, biti izvedene pred lice pravde", napisao je Tači.

On je kritikovao je umešanost Organizacije veterana OVK u celu ovu priču, jer bi prema njemu to moglo da ide na štetu potencijalnih optuženih.

"Uključivanje organizacija koje su proistekle iz rata OVK u ovom pitanju - zloupotrebom javnog stava prema Specijalizovanim komorama i Specijalizovanom tužilaštvu - rizikuje da skrene pažnju sa potrebe istrage odgovornih za ovo curenje poverljivih podataka", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.