Nastavak suđenja liderima nekadašnje OVK

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 09:05

Nastavak suđenja liderima nekadašnje OVK

U Specijalizovanim većima KiM u Hagu danas je nastavljeno suđenje liderima nekadašnje OVK.

Kosovski Albanac, Ismet Bahtjari izjavio je danas pred sudom za zločine boraca Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Hagu da nije kriv za ometanje tog suda i zastrašivanje svedoka, za šta je optužen.

Bahtjari je uhapšen 5. oktobra na Kosovu zajedno sa Sabitom Januzijem, a sutradan su obojica prebačeni u sudski pritvor u Sheveningenu.Optužnica, u tri tačke, tereti

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Januzija i Bahtjarija za krivična dela zastrašivanja svedoka i pokušaja ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti upućivanjem ozbiljnih pretnji, kako pojedinačno tako i učestvovanjem u zajedničkom delovanju grupe.

Iz optužnice proizlazi da su Bahtjari i Januzi delovali po nalogu saučesnika koji nije imenovan, kao i da su sa njim koordinisali postupanje.

Pred sudiju Gijua danas će biti izveden i saoptuženi Januzi. Sudija Giju je optužnicu protiv Januzija i Bahtjarija potvrdio 2. oktobra.

Bahtjari i Januzi će se pojaviti pred sudijom na dva odvojena ročišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.