Nadgledana nezavisnost do septembra

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadgledana nezavisnost do septembra

Priština -- Vlada Kosova je ubeđena da će se proces nadgledane nezavisnosti okončati ove godine, uprkos problemima na severu, rekao je kosovski premijer Hašim Tači.

Tači je, na današnjoj sednici vlade, pozvao sve institucije da se angažuju na ispunjavanju plana kako bi već u septembru proces nadgledane nezavisnosti Kosova mogao biti završen.

Prema njegovim rečima, do kraja juna treba ispuniti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve obaveze koje za kosovske institucije proizlaze iz Ahtisarijevog plana, da bi do sredine septembra mogao biti okončan proces nadgledanja kosovske nezavisnosti.

Ako obaveze budu ispunjene, onda će, prema Tačijevim rečima, do okončanja nadgledane nezavisnosti doći sredinom septembra.

Kosovski premijer je kazao da je posebna radna grupa okončala pripreme amandmana na Ustav Kosova koje se tiču završetka procesa nadgledane nezavisnosti.

Nakon sednice vlade, potpredsednik Hajredin Kuči je, komentarišući najave da Srbija može organizovati izbore na Kosovu, rekao da Srbija treba da se ponaša evropski i da ne povređuje suverenitet suseda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Nadgledana nezavisnost se završava ove godine

Izvor: S media, 07.Mar.2012

Vlada Kosova je ubedjena da će proces nadgledane nezavisnosti biti okončan tokom ove godine, bez obzira na probleme na severu, izjavio je kosovski premijer Hašim Tači...Tači je na današnjoj sednici vlade, pozvao sve institucije da se angažuju na ispunjavanju plana kako bi već u septembru proces...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.