NP Otadžbina: Mediji skrivaju prisnost Vučića i Tačija

Izvor: KMnovine.com, 29.Jun.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP ''Otadžbina'': Mediji skrivaju prisnost Vučića i Tačija

Čestitka predsednika samoproglašene republike Kosovo Hašima Tačija Aleksandru Vučiću povodom njegovog izbora za predsednika Srbije telefonskim putem pokazuje bliskost ove dvojice političara.


   
Foto-ilustracija: KM Novine / 2017.    

Režimski mediji u Srbiji su prećutali ovu informaciju da bi prikrili prisnost koja postoji između predsednika republike Srbije i predsednika separatističke >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << paradržavne tvorevine stvorene na tlu Republike Srbije.

Predsednik Republike Srbije je u svom vidovdanskom govoru, održanom juče u Kruševcu, na dosad neviđeno brutalan način krenuo u obračun sa idejom «Nebeske Srbije» i kosovskim mitom. Aleksandar Vučić se iz petnih žila trudio da obesmisli, unizi i sruši kosovski mit ne shvatajući da je on stvoren u teška vremena kada je trebalo obnoviti ideju nacionalne države, sačuvati srpski narod kao i prostor na kome on živi. Ove vrednosti su za predsednika Republike Srbije strane jer za njega postulati države, nacije i teritorije ne znače ništa, on gotivi nešto drugo a to je: novac, novac i samo novac. Na jedan neverovatno pokvaren način u vidovdanskoj besedi on ideji «Nebeske Srbije» i golog opstanka srpskog naroda suprotstavlja, hvaleći ga pritom, Veberov germanski protestantizam. U vidovdanskom govoru on zbori na nepriličan način o izgrađenom autoputu pripremajući teren za put Niš-Priština-Drač za koji lično veruje da bi se i Car Lazar složio. Sasvim neprikladno i u krajnjem slučaju nepristojno prema kosovskim žrtvama i kosovskim mučenicima.

Ideja «Nebeske Srbije» je nastala na temelju mučeništva spartanskog kralja Leonide čije su žrtve u borbi protiv Persijanaca doprinele pobedi helenskog sveta protiv persijskog carstva.

Predsednik takođe u svom govoru pokušava da se igra istorijom hvaleći ulogu Vlatka Vukovića, vojvode bosanskog kralja Tvrtka Kotromanića, u Kosovskoj bici i usput osporavajući junaštvo Miloša Obilića ističući značaj nekih drugih nepoznatih dvanaest vitezova. Radi istorijske istine treba objasniti predsedniku da su upravo napuštanjem pozicije koju je držao Vlatko Vuković u Kosovskom boju Bajazitove trupe zašle iza leđa centru srpske vojske koga je predvodio Car Lazar zbog čega je srpski knez i ubijen.

U svojoj vidovdanskoj besedi predsednik Srpske napredne stranke apeluje na srpsku slogu pozivajući se na iskustvo iz vremena Kosovske bitke i srpske nesloge. Malo čudno imajući u vidu da je upravo on u ovih pet godina svoje vladavine glavna konfliktna ličnost na političkoj sceni Srbije obračunavajući se iz dana u dan sa svim i svakim.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije «Otadžbina» zapanjen je činjenicom da u svom govoru predsednik Republike Srbije, koji se zakleo na oltaru Mirosavljevog jevanđelja, nijednom nije spomenuo da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije. Nije makar ni deklerativno naglasio da će se on kao predsednik Srbije boriti da sačuva Kosovo i Metohiju u okviru svoje matice. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije «Otadžbina» pretpostavlja da je ovako važnu poruku Aleksandar Vučić izbegao da kaže kako se ne bi zamerio svom prijatelju Hašimu Tačiju.

PS

Na svim ruskim radio stanicama danas je u Ruskoj Federaciji glavni hit pesma rok grupe Valerija Kipeljova koja se zove „Kosovo Polje“. Prelepi tekst ove pesme napisala je ruska književnica Margareta Puškin. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije «Otadžbina» savetuje Predsednku Republike Srbije da makar jednom posluša ovu pesmu, možda bi nešto iz nje korisno shvatio i naučio.

Kosovska Mitrovica
29.06.2017. godine
Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kruševac

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.