Mustafa: Nema sporazuma sa Tačijem

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Nema sporazuma sa Tačijem

Priština -- Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa odbacio je spekulacije da je sa Hašimom Tačijem dogovorio postizbornu kolaciju.

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je odbacio kao netačne napise u jednom kosovskom dnevniku da je na sastanku sa liderom Demokratske partije Kosova, Hašimom Tačijem, dogovorena posleizborna koalicija i podela funkcija premijera i predsednika.

Dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tribuna je danas pisao da su se Tači i Mustafa dogovorili o mogućoj posleizbornoj koaliciji i podeli funkcija predsednika i premijera Kosova.

Prema neimenovanim izborima dnevnika koji su bili prisutni na sastanku dvojice lidera su potvrdili da su se Tači i Mustafa u načelu složili da može biti vladajuće koalicije između dve partije. Govorili su i o funkcijama. U kalkulaciji je bila i funkcija predsednika Kosova.

Mustafa je danas u Prizrenu, gde je prisustvovao sastanku Foruma žena DSK rekao da je jedino što je dogovoreno na tom sastanku da se izvrši izbrona reforma i da se prevremeni parlamentarni izbori održe u junu ove godine.

On je takođe odbio kao netačne najave da je DSK već sada dogovorila neke predizborne koalicije.

Tekst koji je danas objavljen u Tribuni je kao netačan odbacio i poslanik DSK, Arben Gaši, koji je prisustvovao sastanku dvojice lidera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.