LDP: Treba nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 15.Dec.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Treba nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da formiranje kosovske vojske otežava rešenje problema Kosova, i istakao da treba što pre nastaviti dijalog Beograda i Prištine.
Čedomir Jovanović je, u saopštenju, naveo da je potrebno što pre nastaviti dijalog, jer je posle svih dešavanja jasno da pregovori nemaju nikakvu alternativu i da svaka pretnja ratom destabilizuje čitav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << region.

"Aleksandar Vučić i Hašim Tači imaju ogromnu odgovornost i moraju biti svesni te činjenice, a sporazum koji mogu da postignu prilika je koja neće biti ponovljena i ne sme se propustiti", dodao je Jovanović.
Jovanović smatra da formiranje Vojske Kosova u ovom trenutku otežava napore da se taj sporazum postigne, i svi koji su odlučili da to urade sada samo pomažu onima koji imaju ambicije da se problem Kosova ne reši.
"Povećane carine na robu iz Srbije udaljile su nas od prilike za brži dogovor. Odluka sa Vojskom Kosova preti da taj ceo proces prekine. Razum koji mora danas da se čuva najveći je kapital koji može da se ponudi", napomenuo je Jovanović.
Prema njegovim rečima, ceo region zavisi od odnosa Srba i Albanaca, jer stavljanje tačke na taj problem otvara perspektivu i ostalim državama u našem okruženju.

"Nije ostalo još mnogo vremena, i oni koji vode i srpski i albanski narod moraju dobro znati da ljudi žele samo malo mira za sebe i svoje porodice i da ovo pogoršavanje odnosa poslednjih nedelja može imati nesagledive posledice na njihove živote", kaže Jovanović.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.