Kurti neće sutra na konsultacije kod Tačija

Izvor: RTS, 31.Mar.2020, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti neće sutra na konsultacije kod Tačija

Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti neće da se odazove pozivu kosovskog predsednika Hašima Tačija na konsultacije sa vođama parlamentarnih stranaka radi određivanja mandatara za sastav nove vlade. Kadri Veselji potvrdo je da će se odazvati pozivu.
To je najavila potpredsednica kosovske skupštine iz redova Kurtijevog pokreta Samoopredeljenje Arberie Nagavci, rekavši da sada nije vreme za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanke i da Tači mora da poštuje Ustav i raspusti skupštinu.
Dodala je da će, zbog situacije stvorene pojavom koronavirusa, vlada nastaviti da upravlja situacijom i da Tači treba da raspiše vanredne izbore čim se stvore uslovi za to.
Pored Kurtija, Tači je za sutra pozvao lidere drugih stranaka. Predsednik Demoratske partije Kadri Veselji potvrdo je da će se odazvati pozivu i da će sa Tačijem da razgovara u 11 časova.
Pokret Samoopredeljenje protiv je formiranja nove vlade nakon što je u skupštini nedavno izglasano nepoverenje njegovoj, već se zalaže za nove izbore kada prođe kriza izazvana pandemijom.
Tači je rešen da ne raspisuje nove izbore, već da Kosovo dobije novu vladu.
Po Ustavu, pravo na mandatara ima stranka koja je na izborima 6. oktobra prošle godine dobila najviše glasova, u ovom slučaju ponovo pokret Samoopredeljenje.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska zvaničnica o pozivu Tačija Kurtiju: Nije vreme za sastanke, usredsrediti se na korona virus

Izvor: Danas, 31.Mar.2020

Potpredsednica Skupštine Kosova i članica Predsedništva pokreta Samoopredelenje (PS), Arberi Nagavci je danas izjavila da sada nije vreme za sastanke, već se treba usredsrediti na prevenciju i borbu protiv korona virusa.

Nastavak na Danas...

"Samoopredeljenje": Kurti se neće odazvati Tačijevom pozivu

Izvor: Blic, 31.Mar.2020

Lider "Samoopredeljenja" i kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti, neće se sustra odazvati na poziv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija na konsultacije o formiranju nove vlade, kaže zamenik predsednika "Samoopredeljenja" Arberije Nagavci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.