Izvor: 011vodič.com, 25.Okt.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: ZSO je mrtva, ja ću voditi dijalog

Lider Pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti izjavio je sinoć da će, ako postane premijer, on voditi dijalog sa Beogradom, a ne predsednik Hašim Tači, kao i da je Zajednica srpskih opština „mrtva“.

„Zajednica je mrtva. To je srpski projekat na Kosovu i to nije volja srpske manjine u zemlji. Na Kosovu ima 132.000 Srba, zašto nisu tražili Zajednicu? To je zato što oni to ne žele. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Oni žele svoja prava, a ne projekte Srbije na Kosovu. Srbija traži da nešto izvuče iz naše zemlje“, rekao je Kurti, prenosi RTK na srpskom jeziku, pozivajući se na „Gazetu ekspres“.
Kako je ocenio, uskoro će u Srbiji početi predizborna kampanja i to će ometati dijalog, zbog, kako tvrdi, „nacionalističkih izjava“ tokom nje.
Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtevati ratnu odštetu i da „niko ne može da oprosti ratne dugove Srbije“, kao i da je „radoznao da sazna odgovor kada stavi dugove na sto“.
On smatra i da je za dugoročni mir na Balkanu potrebna zajednička deklaracija o miru.
„Mi smo spremni za to. Međutim, da li je za to i Srbija“, rekao je Kurti.

The post Kurti: ZSO je mrtva, ja ću voditi dijalog appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Rama: Tužiću Haradinaja zbog klevete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019

Albanski premijer Edi Rama najavio je da će tužiti odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zbog klevete da će zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Kosova Hašimom Tačijem "podeliti deset milijardi evra od podele Kosova", preneo je danas portal Košev pisanje kosovskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.