Kurti: Veoma smo blizu dogovora o vladi

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Veoma smo blizu dogovora o vladi

Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je uoči sastanka sa liderom DSK Isom Mustafom, da je koalicioni dogovor dve stranke o formiranju nove kosovske vlade veoma blizu.
Kurti je rekao novinarima ispred kosovske Skupštine, gde razgovara sa Mustafom, da se nada da će se sada, nakon što su razgovori nastavljeni brzo kretati kako bi se postigao sporazum, za koji je ocenio, da je "vrlo blizu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Kosovski predsednik Hašim Tači pre dva dana dao je Kurtiju rok od 48 sati da predloži mandatara za sastav nove kosovske vlade.
Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održani su 6. oktobra prošle godine i od tada dve stranke pobednice, Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, ne mogu da se dogovore o formiranju vlade.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.