Kurti: Bićemo konstruktivni

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Bićemo konstruktivni

Priština -- Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da će parlamentarna grupa te stranke u Skupštini Kosova biti konstruktivna.

Nakon upisivanja u listu poslanika novog saziva Skupštine Kosova, Kurti je novinarima izjavio da posleizborna koalicija DSK, AZBK i IK do nedelje treba da odgovori na zahteve Samoopredeljenja za podršku tog pokreta kako bi te stranke pokušale da formiraju vladu bez Demokratske partije Kosova premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hašima Tačija.

Samoopredeljenje podršku uslovljava zahtevima povezanim sa razgovorima sa Srbijom i privatizacijom na Kosovu.

Ti zahtevi izneti su na jučerašnjem sastanku lidera DSK Isa Mustafe, AZBK Ramuša Haradinaja i IK Fatmira Ljimaja koji je trajao više od tri sata.

Kurti juče, prvi put, nije isključio mogućnost da Samoopredeljenje bude deo izvršne vlasti, ako budu prihvaćeni njihovi uslovi.

Politčki analitičari na Kosovu ocenili su da je tokom mesec dana razgovora o mogućoj koaliciji protiv nove vlade Tačija došlo do značajnih umekšavanja stavova Samoopredeljenja kada je reč o razgovorima sa Srbijom i privatizaciji.

Na početku je Samoopredeljenje tražilo potpuni prekid razgovora sa Beogradom. Ti razgovori su, međutim, jedan od uslova za nastavak evrointegracija Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

“Novi izbori su rešenje za Kosovo“

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2014

Predsednik Pokreta za ujedinjenje, stranke koje je deo predizborne koalicije sa vladajućom Demokratskom partijom Kosova, Avni Kljinaku rekao je da su novi izbori jedino rešenje za prevailaženje sadašnje krize na Kosovu, prenose prištinski mediji. ..Hašim Tači bi, nakon dobijanja mandata, trebao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.