Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska opozicija neće da učestvuje u izradi statuta ZSO

Predstavnici kosovske opozicije kategorički se protive uspostavljanju Zajednice srpskih opština (ZSO) zbog čega ne nameravaju da učestvuju u izradi njenog statuta, piše danas prištinski "Zeri".

Komentarišući izjavu predsednika Hašima Tačija o formiranju komisije koja treba da izradi nacrt statuta ZSO, portparol pokreta Samoopredeljenje Frašer Krasnići je rekao da nema svrhe da se formira bilo kakva komisija pošto nema potrebe za Zajednicom srpskih opština. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo takođe su saopštile da ne žele da učestvuju u bilo kakvom "procesu koji šteti integritetu i suverenitetu Kosova".

Formiranje ZSO je predviđeno Briselskim sporazumom Beograda i Prištine.

Kosovska opzicija se protivi sprovođenju tog dela sporazuma zbog čega je kosovski parlament u višemesečnoj blokadi.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zeri: Opozicija kategorički protiv izrade statuta ZSO

Izvor: B92, 30.Maj.2016

Priština -- Predstavnici kosovske opozicije kategorički se protive uspostavljanju ZSO zbog čega ne nameravaju da učestvuju u izradi njenog statuta, piše „Zeri“...Komentarišući izjavu predsednika Hašima Tačija o formiranju komisije koja treba da izradi nacrt statuta ZSO, portparol pokreta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.