Izvor: Blic, 28.Feb.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Tači, Haradinaj i Veselji sastaju se sa poslanicima Srpske liste

Predstavnici privremenih kosovskih institucija - Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji sastaće se sa poslanicima Srpske liste, piše prištinska Koha.net.

Sastanak će, kako se navodi, biti održan u kabinetu premijera.

Poslanici Srpske liste, koji inače učestvuju u kosovskoj vlasti, ranije su saopštili da neće glasati za Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Danas, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je kosovski parlament proglasio pauzu, koja još traje, Haradinaj je novinarima rekao da poslanici Srpske liste i dalje nemaju konačan stav o podršci Sporazumu o demarkaciji.

Iako je vlast u Prištini tvrdila da će današnji, treći pokušaj da izglasaju Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom biti uspešan, većina prištinskih medja tvrdi da im za to nedostaje nekoliko glasova.

Za ratifikaciju sporazuma, naime, potrebna je dvotrećinska većina od 120 poslanika kosovskog parlamenta, a vladajuća koalicija je navodno obezbedila 78 glasova.

Inače, sednica parlamenta je trebalo da počne u 10, ali je kasnila duže od sat vremena, a odmah na početku je proglašena pauza koja još traje.

Nastavak je, prenose mediji, predviđen za 14 sati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.