Koha: Haradinaj Tačiju prepustio vodeću ulogu u dijalogu

Izvor: B92, 05.Jun.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Haradinaj Tačiju prepustio vodeću ulogu u dijalogu

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odustao je od odgovornosti vođenja dijaloga sa Beogradom i odlučio da tu ulogu prepusti predsedniku Hašimu Tačiju,piše “Koha”.

Kako navodi prištinska “Koha ditore”, Haradinajučinio u znak protivljenja dvema rezolucijama koje je kosovska skupština usvojila 2011. i 2012. godine.

"Predsednik ima to pravo na osnovu ustava Kosova. Vlada vodi tehnički dijalog", saopštio je Haradinajev kabinet, ne pojasnivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zašto je on odlučio da tu ulogu prepusti Tačiju, navodi se u tekstu prenetom u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

"Koha" prenosi i izjavu lidera NISMA Fatmira Ljimaja, koji kaže da bi i opozicija trebalo da bude uključena u dijalog.

"Skupština Kosova bi trebalo da ovlasti tim koji predstavlja većinu u Skupštini, kako iz vladajućih stranaka tako i iz opozicije. Ovaj tim bi, takođe, trebalo da obuhvati predstavnike građanskog društva", predložio je Ljimaj.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj Tačiju prepustio vodeću ulogu u dijalogu s Beogradom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odustao je od odgovornosti vođenja dijaloga sa Beogradom i odlučio da tu ulogu prepusti predsedniku Hašimu Tačiju, a to je učinio u znak protivljenja dvema rezolucijama koje je kosovska skupština usvojila 2011. i 2012. godine, piše danas prištinski list "Koha...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.