Jadranka Kosor ide u Prištinu

Izvor: Blic, 12.Avg.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadranka Kosor ide u Prištinu

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor otputovaće 24. avgusta u prvu zvaničn posetu Kosovu, objavio je Večernji list pozivajući se na izvore bliske hrvatskoj vladi.

List navodi da će Kosor u Prištinu otputovati dva dana posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel Zagrebu.

U posetu Kosovu sa premijerkom će otputovati veći broj hrvatskih privrednika, koji će učestvovati na ekonomskom forumu privrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komora Hrvatske i Kosova, "u skladu sa politikom koju međunarodna zajednica, a time i Hrvatska vodi prema Kosovu", piše Večernji list.

Osim sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, Kosor će se sastati sa predsednicom Kosova Atifete Jahjara i predsednikom parlamenta.

Predviđen je i njen susret sa komandantom KFOR, kao i sa pripadnicima hrvatskog kontingenta u okviru tih snaga, a posetiće i Hrvate u Janjevu.

"Vlada od početka želi voditi izbalansiranu politiku prema regiji. Država smo koja je priznala Kosovo", rekao je izvor Večernjeg lista, objašnjavajući političke konotacije posete.

Povezane vesti: Zagreb okićen srpskim zastavama Tadića će dočekati Josipović i Kosor Kosor: Tadić dobrodošao u Vukovar Bajden podržao ulazak Hrvatske u EU Cvetković: Srbija spremna da povuče tužbu za genocid
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kosorova uskoro u Prištini

Izvor: Mondo, 12.Avg.2011

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor posetiće Kosovo 24. avgusta, gde će se sastati sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i predsednikom parlamenta.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.