Jablanović: U budućoj vladi i Srbi i drugi nealbanci

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jablanović: U budućoj vladi i Srbi i drugi nealbanci

Predsednik liste Srpska Aleksandar Jablanović izjavio je večeras da su ga lideri DPK i DSK, Hašim Tači i Isa Mustafa, uverili da će u budućoj Vladi Kosova, čiji bi oni bili stožer, učestvovati i Srbi i drugi nealbanci.

U izjavi za lokalne medije, Jablanović je rekao da je danas, na poziv Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova, razgovarao sa

Tačijem i Mustafom, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na sastanku nije bilo reči o aktivnostima buduće Vlade.

"O tome još nismo razgovarali ali ono što su uputili kao poruku nama, predstavnicima srpskog i ostalih nealbanskih naroda, jeste da buduću Vladu, čiji će stožer biti oni, ne vide bez učešća Srba i nealbanaca", rekao je Jablanović.

On je ocenio da su Srbi potrebni kosovskoj Vladi jer da nije tako, niko ih ne bi zvao na razgovor.

"Nemoguće je da Skupština donese niz zakona bez dvotrećinske podrške poslanika iz redova Srpske liste", rekao je Jablanović i dodao da je interes za  učešće te liste u Vladi obostran.

On je dodao da će, ukoliko bude deo Vlade, Srpska lista zadržati pravo da se umeša u rad svakog ministarstva i ministra čiji je rad usmeren protiv interesa srpske zajednice.

Jablanović je posebno naglasio da ulazak u Vladu Kosova Srpska lista nije obećala nikome.

"U Vladu želimo da uđemo ukoliko budu uvaženi naši uslovi kojima možemo da pomognemo srpskom narodu u pokrajini. Pred nama je težak period i ukoliko na startu budemo uradili prave stvari uspećemo. Imamo strategiju, dobre ljude i očekujemo rezultat", rekao je on.

Jablanović je dodao da posle konstituisanja Skupštine i Vlade mora da se formira i Zajednica srpskih opština (ZSO).
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.