Izbor Tačija za predsednika pred Ustavnim sudom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor Tačija za predsednika pred Ustavnim sudom?

Pokret Samoopredeljenje planira da podnese Ustavnom sudu zahtev za razmatranje zakonitosti odluke o izboru Hašima Tačija za predsednika Kosova, prenosi prištinska štampa.

Kako navode predstavnici opozicionog Samoopredeljenja, zahtev će obuhvatiti čitav niz prekršaja koji su postojali prilikom izbora predsednika Kosova, piše Ekspres.

Među ključnim prekršajima, kako ocenjuje Samoopredeljenje, su nasilje tokom izbornog procesa i izbacivanje deset opozicionih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanika sa sednice Skupštine Kosova.

Mediji prenose i izjavu stručnjaka za ustavna pitanja Rize Smake, da su tokom izbora Tačija za predsenika Kosova načinjena 23 prekršaja.

Tači je prošlog petka glasovima 70 poslanika izabran za predsednika Kosova u trećem krugu glasanja, i on će početkom aprila na toj funkciji zameniti Atifetu Jahjagu.

Opozicija je pre pola godine od Ustavnog suda zatražila da razmotri i ustavnost odluke o formiranju Zajednice srpskih opština, što je predviđeno Briselskim sporazumom iz aprila 2013. godine.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.