Iza pisma Tačiju stoji Vlada Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iza pisma Tačiju stoji Vlada Srbije"

Šef kabineta kosovskog predsednika Hašima Tacija, Bekim Čolaku smatra da iza pisma koje je Srpska lista uputila Tačiju o zamrzavanju odnosa stoji Vlada Srbije.

Čolaku je, u izjavi za Radio Slobodna Evropa, rekao da je ovo pismo "iznenađujuće i neočekivano", jer mu nije prethodio nikakav sastanak, te da razlozi za zamrzavanje komunikacije "nemaju težinu".

Čolaku ocenjuje da je pismo iznenađujuće i za mnoge članove predsedništva Srpske liste jer ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smatra da je o tome vođena ikakva rasprava, prenosi RTK2.

Bekim Člaku je, u ime predsednika, izrazio žaljenje zbog takvog delovanja i "neozbiljnog pristupa Srpske liste".

- Smatram da takva odluka i pismo ne dokazuju da iza toga stoji Srpska lista, već verujem da je jedini autor pisma Vlada Srbije, koja je inicirala i imponovala takvu odluku iz političkih, taktičkih i strateških razloga. Ovo nije prvi put da se predstavnici kosovskih Srba manipulišu za potrebe Srbije - tvrdi Čolaku.

Međutim, član Srpske liste u kosovskom parlamentu Igor Simić navodi da je odluka o zamrzavanju komunikacije stav celokupne Srpske liste.

- Ono što je najznačajnije jeste da je i zvanični Beograd apsolutno nezadovoljan ponašanjem predstavnika Prištine kada je ispunjenje Briselskog sporazuma u pitanju - rekao je Simić.

Kako je ukazao, prvi sporazum o normalizaciji odnosa je potpisan u aprilu 2013. godine i njime je predviđeno formiranje Zajednice srpskih opština.

- Potpisnik je bio Hašim Tači lično, ali do danas ni jedan korak nije učinjen kako bi se Zajednica srpskih opština formirala - zaključio je Simić, prenosi RTK2.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.