Hašim Tači se vratio iz Haga - građani skandirali OVK - OVK

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 18:13

Hašim Tači se vratio iz Haga - građani skandirali "OVK - OVK"

Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je večaras na Kosovo. Na graničnom prelazu Vrbnica dočekali su ga građani koji su skandirali "OVK – OVK".

Organizacija ratnih veterana OVK i građani dočekali su na graničnom prelazu između Kosova i Albanije Tačija, koji se vratio iz Haga preko aerodroma "Majka Tereza" u Tirani, javlja Gazeta Ekspres.

Kosovski predsednik je, kako se navodi, izašao iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila i pozdravio veliku masu ljudi.

Poručio je ranije danas da će se sutra obratiti javnosti povodom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu.

"Upravo sam sleteo u Tiranu iz Haga i uveče ću stići na Kosovo. Sutra u 20 časova ću se obratiti javnosti o poslednja četiri dana u Hagu. Želim vam lep vikend. Uveravam vas da niko ne može da nam prekraja istoriju", istakao je Tači u objavi na Fejsbuk nalogu.

Kosovski predsednik je juče završio davanje iskaza u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana.

"Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata i mojih napora za mir i napredak", rekao je juče Tači.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.