Hašim Tači: Makron podržava sporazum Beograda i Prištine uz korekciju granica

Izvor: BKTV News, 12.Okt.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hašim Tači: Makron podržava sporazum Beograda i Prištine uz korekciju granica

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je dobio podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona da Kosovo i Srbija treba da postignu obavezujući sporazum, sa realnom mogućnošću o korekciji granice, što podrazumeva uključivanje Preševa, Medveđe i Bujanovca u granice Kosova.

"Predsednik Makron snažno podržava dijalog Kosova i Srbije, mogućnost da se sporazum postigne što je pre moguće, idealno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za kratko vreme i sa realnom mogućnošću za korekciju granica, što podrazumeva uključivanje Preševa, Medveđe i Bujanovca u granice Kosova", rekao je Tači, preneo je portal Kossev.

Tači je za TVSH rekao da će to otvoriti sigurnu evroatlantsku perspektivu za Kosovo, ali neće uzimati u obzir ograničenja na osnovu etničke pripadnosti, već će uvek održavati multietničnost na Kosovu i perspektive izgradnje građanske demokratije u zemlji.

On je dodao da ga je francuski predsednik savetovao i predložio da što pre zaključi sporazum između Kosova i Srbije.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Stranke bez dogovora, Tači za korekciju granice

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2018

Nejedinstvo političkih stranaka u Prištini u vezi sa dijalogom omogućava kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju da promoviše ideju o korekciji granica sa Srbijom Nejedinstvo političkih stranaka u Prištini u vezi sa dijalogom omogućava kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.