Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 00:02

Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika

Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
Bivši kosovski premijer je nakon sastanka koji je imao u sredu sa visokim strukturama stranke najavio da će biti kandidat za predsednika, prenose mediji u Prištini.

Visoki funkcioner ABK Ardian >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đini rekao je da na Kosovu nisu spremni za izbore i da bi trebalo da razmotre kako da postupe u slučaju ako se potvrdi optužnica protiv aktuelnog predsednika Hašima Tačija.
Đini je dodao da u ABK ne podržavaju tehnički dijalog na nivou koordinatora.
Upravni savet ABK ovlastio je Haradinaja da vodi razgovore o eventualnoj rekonstrukciji vlade, uključujući i pitanje predsednika ako bude na dnevnom redu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.