Haradinaj i Tači: Preteći tonovi iz Srbije neće imati efekat

Izvor: N1 televizija, 28.Mar.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj i Tači: Preteći tonovi iz Srbije neće imati efekat

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj razgovarao je danas sa predsednikom Hašimom Tačijem o aktuelnoj situaciji na severu Kosova.

U saopštenju posle sastanka navodi se da je jedna od tema razgovora bio rad upravljačke grupe za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) prema načelima iz Briselskog dijaloga i prema Ustavu Kosova.

"Preteći tonovi iz Srbije neće imati nijedan efekat na Kosovu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Institucije Kosova ocenjuju da je dijalog, a ne ultimatum, put napred u izgradnji evropskog i multietničkog Kosova", rečeno je na sastanku.

Predstavnici Srba su danas na sednici odbornika u Kosovskoj Mitrovici poručili su - ukoliko Priština ne započne proces formiranja ZSO do 20. aprila, oni će to uraditi.

Srpski poslanici su opozicija u Skupštini Kosova, koalicija više ne postoji, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAO DOGOVOR Priština pokreće proces formiranja ZSO

Izvor: Blic, 28.Mar.2018

Predsednik i premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj usaglasili su večeras mere u vezi sa najskorijim stavljanjem u funkciju upravljačkog tima za osnivanje zajednice srpskih opština.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.