HOTI NE DA MESTO PREGOVARAČA TAČIJU! Evo ko će voditi dijalog između Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 18:02

HOTI NE DA MESTO PREGOVARAČA TAČIJU! Evo ko će voditi dijalog između Beograda i Prištine

Iz kabineta premijera privremenih kosovskih institucija Avdulaha Hotija poručili su da će ta vlada da vodi proces dijaloga sa Beogradom, iako tzv. kosovski predsednik Hašim Tači sebe smatra glavnim pregovaračem u tom procesu.

U kabinetu navode da je Hoti u stalnom kontaktu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, kao i da još uvek nije utvrđen datum posete specijalnog izaslanika EU za dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prištine i Beograda Miroslava Lajčaka, prenosi prištinska Gazeta expres.

Kako su poručili iz kabineta, ne treba stvarati vanrednu situaciju, prenošenja ovlašćenja na predsednika, jer su, kako navode, tzv. premijerova ovlašćenja definisana tzv. Ustavom.

- Premijer Hoti je pojasnio da, čak i ako želi, svoja ustavna ovlašćenja ne može preneti drugome, čak ni predsedniku Kosova. Kompetencije svakog su vrlo jasne i nema bilo kakv dileme. Dijalog će voditi premijer Hoti, to je više nego jasno - navodi se u odgovoru kabineta prištinskom listu.

Dodaje se i da su Tači, Vjosa Osmani i lideri političkih stranaka dobrodošli da doprinesu procesu dijaloga.

Portparol Evropske unije Peter Stano je ne precizirajući datum najavio da će Lajčak narednih dana posetiti region kako bi pripremio teren za nastavak dijaloga.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti: Prištinska vlada će voditi dijalog sa Beogradom

Izvor: Blic, 09.Jun.2020

Iz kabineta premijera privremenih kosovskih institucija Avdulaha Hotija poručili su da će ta vlada da vodi proces dijaloga sa Beogradom, iako kosovski predsednik Hašim Tači sebe smatra glavnim pregovaračem u tom procesu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.